четвртак, 15. децембар 2011.

FPN



Pre 40 godina u Beogradu je osnovan Fakultet  političkih nauka. Za sebe kažu da su vodeća institucija visokog  obrazovanja koja je danas ''moderna i otvorena škola demokratije''. Na fakultetu radi više od 90 stalnih profesora, a medju njima je i Dragan Veselinov.
Veselinov je bio prvi predsednik Narodne seljačke stranke, koja je bila izrazito autonomaškog opredeljenja. To se promenilo dolaskom Marija Rističevića na čelo stranke.

Vladin džip je 15. maja 2003 godine pregazio na pešačkom prelazu Katarinu Marić, koja je preminula od posledica povreda. U kolima su bili vozač,  obezbedjenje i Dragan Veselinov.  Godinu dana niko nije optužen za tu nesreću. Slučaj je zataškavan ali javnost je izvršila veliki pritisak da neko mora da odgovara.
Vozač je osudjen na 4 godine zatvora a porodica Marić je podnela krivičnu prijavu protiv Veselinova zbog lažnog svedočenja. On je tvrdio da je semafor pokazivao zelenu svetlo za vozilo, a istragom je utvrdjeno da je bilo crveno.
U postupku za lažno svedočenje, 2009 godine advokat poginule devojke je pitao Veselinova zašto je u medijima tvrdio da ne zna koje je bio semafor boje a na sudjenju tvrdio da je semafor pokazivao zelenu. On je odgovorio  ''to je moj politički stav''.

Ponovo je profesor skrenuo pažnju medija na sebe učešćem na tribini u Novom Sadu koju je organizovala nevladina organizacija Vojvodjanski klub, na kojoj je izjavio da su Srbija i Vojvodina dve države i da Mora da se raspiše referendum na kome će stanovnici pokrajne da odluče da li žele svoju državu. On tvrdi kako vojvodjanski parlament ima pravo na to, pošto Srbija nikada neće dati potpunu autonomiju??!
Slovenci, Hrvati, Bošnjaci, Crnogorci i Makedonci su dobili svoju državu pa sada pojedinci smatraju da je došlo vreme da i ''Vojvodjani'' dobiju svoju zemlju?
U ovom trenutku kada se bije bitka na jugu zemlje za KiM, iz Novog Sada pozivaju na dalje cepanje Srbije i svodjenje na Beogradski pašaluk.

U svakoj pravnoj državi svi koji pozivaju na tako nesto moraju snositi posledice pred sudom.  Poznati autonomaš Nenad Čanak koji je deo vladajuće koalicije dugi niz godina poziva na neku kvazi državnost Vojvodine, i pred svake izbore ucenjuje  DS i traži od nje stvari koje vode sve većoj slobodi Parlamenta Vojvodine, i oni mu uvek izlaze u susret pošto njih nije briga šta će biti sa Srbijom za 50 godina, bitno je da su sačuvali fotelje jos 4 godine.
Ako ista garnitura ostane na vlasti doćiće do novih ucena, dobili su zastavu, kancelariju u Briselu. . . Fali još samo himna. Kako je Veselinov rekao ''Ako Partizan ima himnu zašto ne može Vojvodina?''
Pa da....zašto da ne. . . .


Нема коментара:

Постави коментар